Nyerj iPhone X-et Karácsonyra!

Uncategorized

Egyből ide görgettél, igaz? Mert mi mást szeretnél ‘‘Karira’’, mint egy méregdrága telefont? Na, jó, nem mindenki vágyik tárgyakra, vagy pénzzel megvásárolható szeretetre, de Ó, te jó ég… mit vegyünk akkor Karácsonyra a barátnőnek, barátnak, apunak, anyunak, tesónak?!  A macskának is kellene valami… aztán meg ott van a padtárs, ő is megérdemel egy csokit!

xmas-iphone

Feldíszítették az utcákat, a hó is kínlódva hullik, a boltokba lekaparták a Black Friday-es matricát és felbigyesztették a giccses Mikulást. Mindenki (jobban) tudja mi a tökéletes ajándék a szeretteidnek, csak te nem kapod a lehetőségek közt a megfelelőt.

Ha egy jó marketinges lennél, akkor felmérnéd a piacot, hol, mi olcsóbb, megfigyelnéd a célcsoportod, jelen esetbe a hozzád közel állók viselkedését, mit szeretnek, mit nem, végeznél egy kis konkurenciaelemzést is, hogy nehogy valaki más vegye meg a családból vagy baráti körből azt a bizonyos ajándékot, amit te nagy nehezen kiszemeltél.

Kommunikációsként a csomagolásra fektetnéd a hangsúlyt, na de nem arra, amelyiket színes papírból összehajtogatsz. Bármilyen ajándékot is veszel, úgy becsomagolod szép és bűvös szavakkal, hogy az ajándékozott fél elhiszi, hogy mindig is arra vágyott.

De nem születünk egyből közgazdásznak vagy kommunikációsnak, de embernek igen. És az embernek vannak érzései, még napjainkban is. Megérzi, ha szeretik, ha törődnek vele és figyelnek rá.

Most figyelj! Itt a sztori tanulság része: nem tárgyakkal ajándékozol, hanem szándékkal. Ajándék lehet egy bíztató szó: ,,Menni fog a szesszió.’’ , egy rég elfelejtett mackó: ,,Hozzá bújni lenne igazán jó.”, egy kiadós nevetés: ,, Mert nem láttalak rég.’’ vagy akár egy nagy ölelés. Ezekkel az ajándékokkal sose lehet melléfogni.

 

 

Lázár Beáta

Leave a comment